Surdegsbröd

Nu vänner har jag provat att baka bröd i gryta… ugnsvärme 230 gr

Min surdegsgrund började bubbla vid 23-tiden….när vi skulle gå och lägga oss…Hur gör jag nu ?

Jo, jag satte en deg och och la mig och löste korsord en timme när degen jäste. Vikning och jäsa 40 min -nästa vikning 30 min- jäsa 2 tim i rumstemperatur.

Ställde timern 2 tim – när klockan var 02 ställde jag in degen i kylskåpet. Degen vill vila i kyla för att få fram smakerna… innan vi gräddade på förmiddagen.!

Vad gör man inte för några skivor bröd… vänner 🙂

Nästa gång tänker jag på tiden när jag matar min surdegsgrund – minskar värmen i ugnen med några grader.

Inget mer nattbak för oss!

Skön fredag vänner ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s